Over Cegeka

Organisaties schakelen Cegeka in wanneer zij behoefte hebben om met de inzet van ICT oplossingen de productiviteit van hun medewerkers te vergroten. 
Cegeka is een zakelijke ICT-dienstverlener, die organisaties ondersteunt bij het optimaliseren en flexibiliseren van hun ICT- en cloud-infrastructuren. Resultaten hiervan zijn minder complexiteit in de ICT omgeving, verlaging van de beheerskosten, productiviteitsverbeteringen door inzet van innovatieve technologieën, mobiel werken en gecontroleerde flexibiliteit voor gebruikers. 

Strategie en planning

Wij stellen samen met u een ICT roadmap op, om uw organisatie in staat te stellen een stap vooruit te maken met deze krachtige technologieën en een duidelijk ICT-groeipad op te stellen voor de bedrijfsdoelstellingen. Dit faciliteert uw ICT-veranderingen op drie gebieden: Strategisch vertalen wij bedrijfsdoelstellingen naar de mogelijkheden (en beperkingen) van ICT. Tactisch stellen wij ICT-projecten inhoudelijk en procedureel samen. Operationeel zorgen we voor een snelle en beheersbare implementatie.

Onderscheidend aan deze aanpak is de gebruikerscentrische benadering: de werksituatie van de gebruiker is het uitgangspunt van het onderzoek en de ontwerpkeuzen die daarop volgen. 

Onze kennis, kunde en ervaring is gebundeld in best practices: het Cegeka Infrastructure Framework. Dit raamwerk bevat alle documenten en scripts voor het ontwerp, de normering en de implementatie van technologieën. U weet van tevoren hoe de eindsituatie eruit komt te zien en kunt rekenen op een hoge kwaliteit en snelheid in migratieprojecten. Het Cegeka Infrastructure Framework is tevens uiterst geschikt als ijkpunt voor uw huidige ICT-omgeving, en om te bekijken waar verbeterpunten liggen.

Cegeka levert klanten, via haar detacheringtak Cegeka Staffing, extra ICT-capaciteit om piekvragen op te vangen. Uniek is dat achter elke ingehuurde ICT-professional een 3e lijns supportcentrum klaar staat.

Beheersoftware voor ICT-infrastructuur

Cegeka ontwikkelt eigen software, in aanvulling op bestaande technologie van marktpartijen.Cegeka Workspace Manager vereenvoudigt het beheer van gebruikersprofielen in (virtuele) desktopinfrastructuren. Op het gebied van applicatie life cycle management heeft Cegeka twee unieke oplossingen ontwikkeld; Cegeka Packaging Robot en Application Manager.

Vanaf heden is de naam BRAIN FORCE gewijzigd naar Cegeka. Sinds 1 oktober 2014 is BRAIN FORCE onderdeel van Cegeka Groep, een onafhankelijke ICT–dienstverlener opgericht in 1992. Cegeka heeft zijn hoofdkantoor in België en heeft vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Tsjechië en Slowakije. Cegeka heeft ongeveer 3.200 medewerkers en levert diensten aan klanten in heel Europa. Naast het optimaliseren en flexibiliseren van ICT- en cloud-infrastructuren zijn dit enterprise clouddiensten, applicatiediensten, agile coaching en outsourcingdiensten. Kijk voor meer informatie op www.cegeka.com.


image 400

Wij bespreken graag uw specifieke situatie. Een telefoontje is voldoende: +31 318 410 000 of mail naar info@cegeka.nl.