Bugaboo International implementeert als eerste Windows 7

Omdat hun oude IT-omgeving sterk was verouderd en Bugaboo op zoek was naar een toekomstvaste oplossing, ging het in op het aanbod van BRAIN FORCE om Windows 7 te implementeren.

“Windows 7 stelt ons in staat een enorme sprong voorwaarts te maken met betrekking tot onze IT-omgeving”, zegt Henk Siereveld, IT-manager bij Bugaboo. “Het nieuwe besturingssysteem biedt een aantal interessante functionaliteiten. Daarnaast belooft het stabieler te zijn dan Vista en stelt het minder eisen aan de apparatuur. De eerste reacties van gebruikers zijn zeer positief. Binnen afzienbare tijd gaan ook onze internationale vestigingen over.”

Interessante functionaliteit

Naast de stabiliteit zijn er nog verschillende andere kenmerken van Windows 7 die voor Bugaboo van belang zijn. Zo biedt 'Direct Access' de organisatie de mogelijkheid zijn medewerkers eenvoudig toegang van buitenaf te geven tot centrale gegevens. Hierdoor vervalt de behoefte aan ingewikkelde en kostbare VPN-verbindingen. Ook 'Bitlocker', de mogelijkheid om mobiele data te beveiligen, is interessant voor Bugaboo. De organisatie heeft kantoren in 8 landen die allemaal toegang moeten hebben tot de gegevens op het hoofdkantoor. De functionaliteit 'Branch Cache' in Windows 7 vermindert de belasting van de WAN-verbinding van bijkantoren door zoekvragen aan centraal opgestelde servers lokaal te cachen. Het zorgt er bovendien voor dat bijkantoren minder gevoelig zijn voor kortstondige onderbrekingen in de connectiviteit met het hoofdkantoor.

Voorbereiding

De omvangrijke migratie is tot stand gekomen dankzij een nauwe samenwerking tussen BRAIN FORCE, Bugaboo en Microsoft. Ter voorbereiding hebben de gebruikers een training gekregen. “Dit is altijd spannend en de reacties waren goed. Werknemers vinden het leuk om te zien dat ze bij een bedrijf werken dat innoveert”, zegt Henk Siereveld.

First Wave Programma

Het First Wave Programma is het door Microsoft ontwikkelde samenwerkingsprogramma waarbij de nieuwste technologie bij klanten wordt geïmplementeerd. Zowel voor Microsoft, de partner, als de klant brengt dit grote voordelen met zich mee. Microsoft leert in de pre-release fase hoe het product in de praktijk werkt en wordt ontvangen door de partner en de klant. Voor de partner brengt het vroegtijdige kennis en ervaring van het product en de invulling van het implementatietraject. Daarnaast beschikt de klant over de nieuwste technologie en functionaliteiten waarmee ze een concurrentievoordeel opbouwen.

De implementatie

BRAIN FORCE heeft jarenlange ervaring op het gebied van migraties. De nauwe samenwerking met Microsoft in het First Wave Programma, stelde het bedrijf in staat zijn migratiemethodiek voor Windows 7 verder te ontwikkelen.

Tom Verharen, project manager bij BRAIN FORCE: “BRAIN FORCE investeert veel in de ontwikkeling van de werkplekinrichting van Windows 7. Met deze vroegtijdige implementatie van Windows 7 wordt de inrichtingsdocumentatie bijgewerkt, zodat andere klanten op een gestructureerde manier gebruik kunnen maken van toegepaste kennis. Onze architecten werken tot op het kleinste detail de samenhang uit tussen de IT-voorzieningen. We zijn trots dat we een van de eerste zijn die Windows 7 implementeren. De nauwe samenwerking met specialisten van Microsoft en Bugaboo maakt iedereen heel enthousiast.”

Vertrouwen

Henk Siereveld: “Het is heel prettig om volgens de BRAIN FORCE-aanpak te werken. Doordat zij zo gestructureerd werken en kennis met ons delen, is volkomen transparant wat het eindresultaat is. Onze gebruikers beschikken nu over een optimale werkplek met de nieuwste technologie en kunnen overal werken. Dat past bij Bugaboo’s missie om mensen mobiel te maken.”

Profiel van Bugaboo International

Bugaboo is een snel groeiend internationaal bedrijf die innovatieve kinderwagens maakt. Bugaboo begon in 1999 in Nederland, maar groeide in tien jaar uit tot een wereldwijde speler. De Bugaboo-producten zijn nu verkrijgbaar in bijna 50 landen. Er werken wereldwijd 800 mensen, van het hoofdkantoor in Nederland tot de kantoren in de U.K, Duitsland, Zweden, Italië, Spanje, Australië en de V.S., en de Bugaboo-fabriek in China.

De nieuwe website over Windows 7

SOS International, Bugaboo International en Waterschap de Dommel draaien al op Windows 7. BRAIN FORCE deelt hun ervaringen op de speciale Windows 7 website.

Contact

Voor meer informatie neemt u contact op met Marco Tom, Marketing Manager bij BRAIN FORCE. Telefoon: +31 88 560 7000, e-mail: Marco.Tom@brainforce.nl.