Grip op de ICT-planning

KH Engineering is een internationaal ingenieursbureau. Er wordt veel gereisd en medewerkers werken vaak bij de klant op locatie. De engineers en architecten werken met zware 3-D programma’s.
Afgelopen jaar bezocht Ruud Kamp, CFO bij KH Engineering een workshop van BRAIN FORCE over werkplekconcepten:

“Vanuit de business hadden we een visie ontwikkeld hoe we in de toekomst willen (samen-)werken met klanten, nevenvestigingen en toeleveranciers. Bij ons leeft de wens heel sterk om over muren heen te kunnen werken en dat het niet uitmaakt waar ter wereld een medewerker van ons zit. Dit is meer dan IT, maar de inzet van IT om een competitief voordeel te behalen. We noemen deze visie Triple A: Any place / Any device / Any application. De crux is hoe je dit concreet inkleurt met technologie.”

Om deze visie te concretiseren, maakte BRAIN FORCE een Infrastructuur Optimalisatie Roadmap. Dat is een hulpmiddel om bedrijfsdoelstellingen te vertalen naar ICT-projecten.

“Voor mij als manager is het een ontzettend handig middel om te communiceren met leveranciers en het management van KH Engineering, omdat ik op één A4 een routekaart voor de volwassenheid van de ICT-omgeving heb. Het laat alle vernieuwingen zien voor de lange termijn en welke afwegingen en keuzen we gemaakt hebben.”

Een van deze projecten is nu in haar uitvoeringsfase: er wordt een virtuele werkomgeving neergezet op basis van Microsoft Windows 7 en Citrix XenDesktop.

Meer informatie

Download de casebeschrijving over KH Engineering in pdf formaat

Infrastructuur Optimalisatie Roadmapping

Contact

Voor meer informatie neemt u contact op met Marco Tom, Marketing Manager bij BRAIN FORCE. Telefoon: +31 88 560 7000, e-mail: Marco.Tom@brainforce.nl.