BRAIN FORCE Workspace Manager

Workspace Manager is een software product om een 'werkplek op maat' voor de gebruiker te maken, terwijl het beheer centraal plaats vindt. Het laat beheerders op een eenvoudige wijze de desired state van clients en servers definiëren. Configuratietaken, zoals het toevoegen van printers, het aanbieden van shortcuts en App-V packages worden centraal bepaald.

Voordelen van Workspace Manager zijn:

  • Centraal beheer van gebruikersinstellingen;
  • Flexibel opzetten van persoonlijke desktop;
  • Sneller aanmelden gebruikers;
  • Drag-and-drop in plaats van complexe scripting.

Beheerders gebruiken vaak complexe scripts en policies om een open werkplek dicht te zetten of een gesloten werkplek flexibeler te maken. Workspace Manager maakt een definitief eind aan deze complexe scripts en policies. Workspace Manager laat u op een eenvoudige wijze de gewenste toestand van clients en servers definiëren.

Download brochure Workspace Manager BRAINFORCE

Download brochure Samenvatting Workspace Manager BRAINFORCE

Bekijk de special website www.workspacemanager.nl

Profielvirtualisatie

Organisaties met gemengde werkplekomgevingen kunnen profijt hebben van profielvirtualisatie. Workspace Manager werkt daartoe samen met Immidio. Steeds vaker werken medewerkers op wisselende werkplekken en beschikken zij over meerdere apparaten (laptops, Terminal Server, PC’s). Daardoor wordt het steeds lastiger en omslachtiger om dezelfde gebruikersprofielen op al deze apparaten door te voeren.

Een gebruikersprofiel bevat alle voorkeursinstellingen van de werkplek van een medewerker, zoals favorieten, handtekeningen en voorkeuren voor applicaties. Door deze te virtualiseren en centraal beschikbaar te stellen zorgt Immidio ervoor dat gebruikers moeiteloos op meerdere werkplekken met dezelfde gebruikersinstellingen kunnen werken; of dat deze aangepast worden aan het specifieke apparaat.

Specifieke beheertoepassingen van Workspace Manager en Immidio zijn:

  • Profielmigratie van Windows XP naar Windows 7.
  • Beheren van gebruikersprofielen in gemengde omgevingen met verschillende besturingssystemen zoals Windows XP, 7 en 2003/2008(R2).
  • Beheren van gemengde omgevingen met Terminal Services, fat clients en virtuele werkplekken.
  • Doorvoeren van gebruikersprofiel in fysieke en virtuele applicaties (bijv. App-V).

Krachtig aan de oplossing van Immidio zijn de snellere inlogtijden doordat alleen de noodzakelijke gebruikersinstellingen worden opgeslagen en aangeroepen. Zo worden de instellingen van applicaties pas geladen bij het opstarten van de applicatie in plaats van bij het inloggen op de computer.

Immidio ‘empowered’ de medewerker en stelt hem in staat zijn eigen werkplekomgeving (beheerd) op te bouwen. Via slimme workflows kunnen gebruikers bijvoorbeeld zelf applicaties aanvragen en toegekend krijgen.

Lees meer in de brochures:

Immidio FlexProfiles voor werkplekbeheer

Immidio AppScriber voor zelfbediening