Partners

Tezamen met de expertise van onze ICT-consultants vormen de partnerships die Cegeka heeft de pijlers van haar dienstverlening. Dankzij de samenwerkingsverbanden kunnen wij u uitstekend de weg wijzen in het ICT-landschap. We maken een onderscheid tussen strategische-, technology- en licentie partners.

Strategische partners

Microsoft

Cegeka is Microsoft Partner met een Gold competency voor Management and Virtualization, Server Platform, Desktop en Midmarket Solution Provider en een Silver competency voor Identity and Security, Portals and Collaboration, Mobility, Messaging en Volume Licensing.

Marius Spijkerboer, partner manager bij Microsoft: "Cegeka ontwikkelt innovatieve producten en diensten op basis van het Microsoft-platform waarmee klanten fors kunnen besparen op de kosten van beheer. Organisaties hebben kwaliteit en beschikbaarheid nodig. Die krijgen ze met de best practices van Cegeka. Ze lopen voorop in de implementatie van nieuwe technologie bij klanten. Op dit vlak werken we nauw met elkaar samen in technologische innovatie programma’s. Cegeka is de aangewezen partner om uit te leggen waarom de nieuwste technologie beter in staat is om de businessprocessen binnen een organisatie te ondersteunen.”

Microsoft Services Partner

Cegeka is de eerste Partner in Nederland die gecertificeerd is als Microsoft Services Ready-partner op het gebied van desktop en office deployment (DOWO). Het bijzondere van het Services Ready-programma is de bundeling van de best beschikbare kennis en ervaring binnen Microsoft en zijn klanten. Het programma overziet alle deel oplossingen en past de beschikbare methoden en technieken (ITIL, MOF, SOA) toe binnen de infrastructuur- en communicatietechnologie.

Microsoft Azure Circle Partner

Cegeka is Azure Circle partner van Microsoft. Daarmee bewijst Cegeka dat zij klanten kan helpen bij de planning van de deployment naar de Windows Azure Cloud. Onze competenties zijn

  • Vaststellen welke onderdelen van de infrastructuur geschikt zijn voor de Cloud.

  • Storage in cloud.

  • Backend van Windows 8 Apps in Azure onderbrengen.

  • Website op Azure hosten.

  • Webservices onderbrengen in de cloud.

Citrix

Citrix Systems is een toonaangevende aanbieder van desktopvirtualisatie, netwerkoptimalisatie en beveiliging, mobility en apps, cloud infrastructuren en vergaderen en samenwerken.   

Cegeka beschikt als Citrix Platinum Solution Advisor over de hoogste partnerstatus. Met deze partnerstatus voorziet Cegeka haar klanten en partners in de allerhoogste kwaliteit van advies en implementatie van Citrix technologie. Cegeka beschikt over kennis en vaardigheden op de gebieden Citrix XenDesktop, XenApp, AppDNA, NetScaler, CloudBridge, XenMobile, CloudPlatform, XenServer, Worx Mobile Apps en GoToMeeting.

Cisco

Het partnership met Cisco betreft advies en implementatie van producten voor het datacenter en koppelingen met de Cloud. Cegeka is betrokken bij initiatieven voor de levering van geintegreerde totaaloplossingen voor hardware, storage, virtualisatie en management; Unified Computing System (Blade servers, Rack-Mount Servers, Management System), FlexPod (VMware, Cisco, NetApp), Fast Track (Microsoft, Cisco, NetApp).

NetApp

Cegeka verleent advies- en implementatiediensten voor de storage oplossingen van NetApp. Cegeka is betrokken bij initiatieven voor de levering van geïntegreerde totaaloplossingen voor storage, hardware, virtualisatie en management; Unified Computing System (Blade servers, Rack-Mount Servers, Management System), FlexPod (VMware, Cisco, NetApp), Fast Track (Microsoft, Cisco, NetApp).

VMware

Door toepassingen van VMware in te zetten is Cegeka in staat de end-to-end virtualisatie van desktops, servers en applicaties als kant-en-klare bouwstenen bij klanten te installeren. Cegeka is VMware Enterprise Solution partner en VMware Authorized Consultant en heeft competenties Infrastructure Virtualization en Desktop Virtualization.

Technology partners

Imprivata

Imprivata is marktleider in de Healthcare van ICT security oplossingen voor toegang en samenwerking. Imprivata regelt de integratie met EMR leveranciers in Healthcare. Cegeka verleent advies- en implementatiediensten voor Imprivata oplossingen op het gebied van Single Sign-On, authenticatie management en remote access. Om snel en veilig toegang te krijgen tot informatie van patiënten is meer nodig dan een simpele single Sign-On oplossing. Gezondheidszorg omgevingen zijn uniek en complex. Ze vereisen oplossingen die werken met de “bekende” zorgaanbieders.

RES Software

Klanten schakelen Cegeka in wanneer zij hun werkplekken willen moderniseren, zoals bij de migratie naar Windows 7 en de invoering van virtuele desktops. Steeds vaker is dat in het kader van projecten om het Nieuwe Werken te introduceren in een onderneming. De oplossingen van RES Software spelen daar een belangrijke rol in. De oplossingen van RES Software zijn opgenomen in ons Infrastructure Framework. Dit raamwerk omvat een compleet uitgewerkt design met kant-en-klare bouwstenen voor een end-to-end virtualisatie van desktops, servers en applicaties. Het is een belangrijk voordeel dat RES Powerfuse in Microsoft, Citrix en VMware omgevingen werkt.

AppSense

Cegeka is Gold partner van AppSense. De software van AppSense is een beproefd middel bij het realiseren van een flexibele ICT—werkplek. Het partnerschap is het resultaat van een stevig opleidingstraject, zowel voor IT-pro’s als consultants. ‘User Virtualization’ maakt het mogelijk om de gebruiker onafhankelijk van het onderliggende OS op te slaan, te beheren en alleen toe te passen wanneer dit nodig is. Interessant is dat AppSense naadloos integreert met bijvoorbeeld de Citrix XenDesktop technologie. Desktop virtualisatie is een veel gewilde oplossing, bijvoorbeeld om BYOD scenario’s te realiseren. AppSense vervult daar een slimme rol in. AppSense ondersteunt zo’n 100.000 eindgebruikers wereldwijd.

Comtrade

Cegeka is de eerste Preferred Partner van Comtrade. Comtrade heeft management packs ontwikkeld voor Microsoft System Center Operations Manager (SCOM). Cegeka zet deze management packs van Comtrade in om zo Citrix omgevingen te kunnen monitoren. Als eerste Preferred Partner van Comtrade in Nederland zet Cegeka deze management packs in voor XenDesktop-, NetScaler- en XenApp omgevingen.

Workstreampeople

Cegeka vult haar Lync propositie aan met Anywhere365 Unified Contact Center van Workstreampeople. Workstreampeople completeert het geïntegreerde communicatieplatform Microsoft Lync Server met Anywhere365 Unified Contact Center. Deze allesomvattende dialoogmanagement-oplossing brengt alle inkomende-, uitgaande- en meerpersoons gesprekken naar de juiste persoon, op het juiste moment, ongeacht de locatie van die persoon. Een groot voordeel van Microsoft Lync en Anywhere365 is de integratie met Microsoft Exchange en de koppeling met de bestaande ICT-systemen, zoals CRM en ERP. Door historische klantgegevens aan de dialoog te koppelen kunnen klanten sneller met de juiste personen worden doorverbonden en inhoudelijk worden geholpen.

CommVault

Cegeka heeft voor Data Management een partnership met CommVault. Cegeka levert advies en implementatie van back-up en archiveringsoplossingen van CommVault die informatie efficiënt veilig stelt. Met gecombineerde mogelijkheden voor langdurige opslag op tape, disk of in de Cloud. De vergaande integratie met NetApp storage zorgt ervoor dat kritische data meerdere malen per dag veilig wordt gesteld en extreem snel kan worden hersteld in het geval van een calamiteit. Archivering van Mail, bestanden en databases zorgt daarnaast voor besparing door alleen actieve data op de kostbare primaire storage op te slaan.

Novell

Cegeka optimaliseert ICT-infrastructuren met Novell technologie en integreert deze in Citrix, Microsoft en VMware omgevingen. Cegeka is Novell Solution Partner en is gespecialiseerd in de optimalisatie van systemen voor applicatiebeschikbaarheid: implementatie van applicatie deployment suites zoals Novell ZENworks en de conversie van AOT-objecten naar Microsoft App-V, VMware, ThinApp, ZAV en MSI packages.

Licentie partners

COMPAREX GROEP

COMPAREX Nederland is de marktleider op het gebied van Software Licensing en tevens de grootste Software Asset Management dienstverlener. Daarnaast adviseert COMPAREX organisaties in diverse specialistische IT-gebieden, waaronder Virtualisatie, Cloud, Big Data en Mobility & Security. In 2013 heeft COMPAREX Agile Software en InfraControl uit Alphen aan den Rijn overgenomen. De organisatie beschikt sindsdien over 160 specialisten en is gevestigd in kantoren in Amsterdam en Alphen aan den Rijn.
Gezamenlijk bieden COMPAREX en Cegeka organisaties support bij het optimaliseren van hun softwarelandschap. COMPAREX richt zich daarbij op het inventariseren van de in gebruik zijnde softwarelicenties. Vervolgens adviseert COMPAREX organisaties over de juiste licentiecontracten en verzorgen zij de bijbehorende levering van deze licenties. Cegeka verzorgt hierbij de implementatie van de technische hulpmiddelen en consultancy, voor een blijvende controle over het applicatiemanagement.

Agile Software

Agile Software is specialist in beheer en verkoop van software licentiecontracten voor grote en middelgrote organisaties. Samen bieden Cegeka en Agile middelgrote tot grote ondernemingen een oplossing waarmee organisaties worden geadviseerd op het aanschaffen van de juiste licentiecontracten, waarmee fors wordt bespaard op licentie- en applicatiekosten. Agile richt zich daarbij op het inventariseren van de in gebruik zijnde software en licenties en op advisering over de juiste licentiecontracten en de bijbehorende levering van deze licenties. Cegeka verzorgt bij een groot aantal klanten de implementatie van de technische hulpmiddelen voor een blijvende controle over het applicatiemanagement.

Insight

Cegeka werkt samen met Insight om middelgrote tot grote ondernemingen een gedegen advies te geven bij het aanschaffen van licentiecontracten en de levering van deze licenties. Insight is de grootste onafhankelijke IT-reseller ter wereld en levert hardware, software, cursussen en diensten aan meer dan 100.000 bedrijven en overheidsinstellingen.