banner Amphia app

Taakgericht werken met apps

Er is veel vraag vanuit organisaties naar het beter organiseren en stroomlijnen van (digitale) informatie en processen. Daarnaast is er vraag naar werken op mobiele devices. Medewerkers willen bijvoorbeeld tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen werken. Het Business App Center van Cegeka helpt u bij deze uitdagingen met de ontwikkeling van digitale taakgerichte oplossingen. Denk hierbij aan apps op een desktop, laptop, tablet of smartphone en apps voor Citrix. Lees meer over de App in the Box aanpak van het Business App Center.

Wat is de toegevoegde waarde van een app?

Apps zijn kleine applicaties die zijn ontworpen voor een specifieke taak, zoals bijvoorbeeld het invoeren van informatie die voorheen werd vastgelegd op papieren formulieren of die telefonisch werd doorgegeven. Er zijn apps die voornamelijk zijn ontworpen om eenvoudig informatie in te voeren, en apps die als hoofddoel hebben informatie juist op een eenvoudige manier toegankelijk te maken, zoals bijvoorbeeld managementinformatie in dashboards. Een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk.

Apps leveren gebruikers tijdbesparing op doordat ze informatie eenvoudig en snel kunnen registreren, of kunnen inzien op een device dat ze bij zich kunnen dragen. De meest succesvolle apps zijn ontworpen voor een specifieke taak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een app voor verpleegkundigen om waarden als bloeddruk, hartslag en temperatuur eenvoudig vast te leggen.

Bottlenecks in de praktijk

De digitalisering binnen organisaties is al jaren in volle gang. Toch zijn er veel bottlenecks. De realiteit is dat de meeste ICT-afdelingen worstelen met de uitdaging om de informatievoorziening soepel te regelen. Er is vaak overlappende functionaliteit tussen applicaties. De informatie uitwisseling verloopt via slecht gedocumenteerde interfaces, die het lastig maken om wijzigingen door te voeren. Bovendien hebben medewerkers van andere afdelingen vaak te weinig kennis om informatiebronnen aan elkaar te koppelen en attractief weer te geven. Het gevolg: informatie die handmatig moet worden overgenomen van het ene in het andere systeem, informatie die via e-mail aan andere afdelingen wordt gecommuniceerd en veel tijdverlies bij het verzamelen van data uit verschillende systemen.

Taakgerichte apps bieden medewerkers via één applicatie toegang tot verschillende achterliggende systemen, zonder dat zij zelf actief al die systemen raadplegen. Hun werk wordt efficiënter, eenvoudiger en leuker! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende werksituaties:

 • Een chirurg die met handschoenen een operatieverslag op een touch device bijwerkt.
 • Enquêteurs die observaties digitaal verwerken, in één oogopslag het resultaat in een portal kunnen zien en met één druk op de knop een rapportage kunnen genereren.
 • Vrachtwagenchauffeurs die transportinformatie kunnen inzien en bewerken.
 • Sales executives die in één oogopslag de status zien van hun targets en vervolgacties kunnen bijwerken.
 • Teamleden die de status en terugkoppeling van hun manager online zien.
 • Piloten die hun compliancy checklists digitaal verwerken.

De aanpak

Ziet u de toegevoegde waarde van een app voor uw eigen organisatie? Het team van het Cegeka Business App Center gaat samen met u aan de slag om een inschatting te maken van de mogelijkheden en onmogelijkheden van uw idee. Hiervoor heeft Cegeka een App in the Box aanpak opgesteld. Met deze aanpak maken we uw app idee concreet en toetsen de relevantie ervan voor uw organisatie.

App in the Box

App in the Box bestaat uit een tweedaagse workshop, waarin deelnemers hands-on kennis en kunde opdoen over het ontwikkelen van een app. Cegeka brengt expertise in over user experience, stelt een business case op, regelt de softwareontwikkel tools en begeleidt de deelnemers. U leert:

 • Te bepalen waar de app heel goed in moet zijn (‘best-at statement’).
 • User scenario’s uit te tekenen en te visualiseren.
 • Deze te vertalen naar benodigde functies in de software.
 • Navigatiepatronen te ontwikkelen.
 • Hoe de app aansluit op uw ICT-infrastructuur.
 • Wat er komt kijken bij de vormgeving en branding van de app.

De voordelen voor uw organisatie

Prachtige gebruikerservaring

Medewerkers krijgen op een gebruiksvriendelijke manier toegang tot relevante informatie. Ze kunnen zo gerichter werken en besparen daarmee tijd. Elk app ontwerp draait om de gebruiker en zijn of haar concrete situatie. Waar nodig bouwen we Windows 8 apps, Windows Phone apps, Microsoft SharePoint Webapps en Microsoft Office 365 Apps. We ondersteunen moderne devices, met een open, goed centraal te beheren besturingssysteem. Zo heeft u het mobiele gemak van een touch tablet met krachtige prestaties.

Slimme software

Software blijft voor veel gebruikers vaak omslachtig. Applicaties bevatten veel meer data en functionaliteit dan de gebruiker nodig heeft. Het gevolg is dat de gebruiker vaak moet klikken en de software regelmatig net niet die functionaliteit biedt die de gebruiker eigenlijk nodig heeft. Goede apps zijn slimme softwaretoepassingen die deze problemen oplossen. Dat gaat verder dan een mooie front-end. Een succesvolle app vereist een slimme en veilige backend. De informatiestromen die de app genereert worden geïntegreerd in uw ICT-infrastructuur.

Gestructureerd proces

IT-projecten duren lang en kosten behoorlijk wat geld. Het Cegeka Business App Center werkt op basis van SCRUM. Dit houdt in dat samen met de gebruiker in een korte ontwikkelperiode tastbare producten worden ontwikkeld. De gehele ontwikkeling wordt in periodes van 1 à 2 weken gepland. Door middel van een dashboard volgt de klant de voortgang.

Kennis delen

Kennis delen zit in het DNA van Cegeka. Cegeka investeert doorlopend in Research and Development. Het voordeel is dat de kennis en ervaring die Cegeka in al haar projecten heeft opgedaan, gestructureerd aan klanten wordt doorgegeven. Het voordeel voor u is dat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden en u meteen profiteert van de do’s and dont’s.Een goede app maakt het verschil in de organisatie en maakt het werk efficiënter, bespaart tijd en geld, en verhoogt de kwaliteit van uw dienstverlening. Het is belangrijk deze voordelen duidelijk en eerlijk in kaart te brengen. Dat doen wij door middel van een business case.

De voordelen liggen op verschillende terreinen:

 • Papierloos werken scenario’s: besparen op papier en typewerk, gestroomlijnder werken omdat informatie nog slechts één keer wordt ingevoerd.
 • Productiviteit verbeteren: gefocust een bepaalde taak goed kunnen uitvoeren, waarbij verschillende informatiebronnen en systemen worden gecombineerd.
 • Sneller reageren omdat informatie altijd up-to-date is. Als informatie eerst op papier wordt vastgelegd en daarna pas in een systeem, ontstaat er onnodige vertraging in processen.
 • Mobiele werknemers ondersteunen: door de functionaliteit van laptops, tablets en smartphones kunnen gebruikers altijd en overal werken.

Lees meer in de whitepaper Ga de registratiedruk en administratielasten te lijf.

Contact

Wij bespreken graag uw specifieke situatie. Een telefoontje is voldoende: + 31 318 410 000 of mail naar Pascal Schut, Sales Manager bij Cegeka